Pages

Subscribe:

15 Ekim 2012 Pazartesi

BALKABAKLI KEK



Gecmisin kapilarini acmak ne kadar dogrudur acaba?Bu aralar yalnizca bunu düsünüyorum.
Acilar,üzüntüler,sevincler,gözyasi ve kahkahalar....Evren sürekli bizler icin yeni yasamlar ve zamanlar sunuyor.Bizlerde bu yasamlari ve zamanlari yiyecek-icecek gibi tüketiyoruz.Hicbirseyin kiymetini bilmeden tüketmek,yalnizca tüketmek.Acligin ne demek oldugunu,yemek istemedigimiz bircok yiyecegin kiymetini ac kalinca ögreniyoruz.Dolaplarin ici tiklim tiklim kiyafetlerle doluyken bile gözü ac yasiyoruz ve yine giyecek hicbirseyimiz yokmus gibi alis-verisler yapiyoruz.Zamani da böyle kullaniyoruz.Kiymetini bilmeden ve kaybettigimiz degerlerin farkina cok ama cok sonra vararak.Her gelen günde ayri bir heyecan yasarken gecip giden zamanin farkinda bile olmuyoruz.Sonra bir yerde bir tikaniklik oluyor,biraz nefes almak icin duruyorsunuz ve yasadiklariniz bir film gibi gözünüzün önünden gecmeye basliyor.Iste ozaman ne cok seyi yitirdiginizi,kaybettiginizi ve bir daha elde edemeyeceginizi anlayip üzülüyorsunuz.Öylesine üzülüyorsunuz ki iciniz yaniyor,ama yapacak birsey yok zaman yasanmis ve bitmistir.Elinizde yalnizca aci ya da tatli anilar kaliyor,onlari bir daha yasamaya calismak nafile.Cikamiyorsunuz bu yasadiginiz zamandan,mazide ki zaman dilimlerinin icinde sIkIsip kaldiginizi anladikca bu daha cok caninizi acitiyor,caniniz yaniyor............
HAYAT BiR SATRANC TAHTASI GiBi,YAPTIGIMIZ YA DA YAPACAGIMIZ HER HAMLEYi iYi
DÜSÜNMEK LAZIM.YOKSA HAYAT SiZi MAT EDER

Simdi yazdiklarimla BALKABAKLI KEK arasinda nasil bir baglanti kurabilirim ki?????Anilari unutmaya calisirken ya da hatirlarken cay ve kek her zaman iyi gitmistir...Sevgiyle ve dostca kalin

BALKABAKLI KEK;
3 yumurta
1 su bardagi rendelenmis balkabagi ya da kis kabagi
1 su bardagi seker
1 su bardagi süt
1 su bardagi siviyag
2 su bardagi elenmis un
1 tane kabartma tozu
1 vanilya sekeri
yarim cay bardagi rendelenmis cikolota

Yumurta ve seker köpürünceye kadar cirpilir
siviyag ve süt eklenir tekrar cirpilir ve arkasindan un eklenir,güzelce karistirilir,
Rendelenmis Balkabagi,vanilya cikolata ve kabartma tozunun eklenmesiyle kek hamuru hazirdir artik.Yaglanmis kek kalibina dökülür ve önceden 180 derece de istilmis firinda pisirilir.
Iliyan kek kaliptan cikarilir,dilimlenir ve kapi-komsuya da koku gitmistir diye verildikten sonra
anilara dalarak afiyetle yenir...............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız